Hoera! Vita bestaat 10 jaar.

Hoera! Vita bestaat 10 jaar!
We zijn enorm trots om te kunnen zeggen dat Vita al 10 jaar lang prenatale screening en andere zwangerschap gerelateerde echo’s uitvoert!
Vita Verloskundig Centrum is een echocentrum dat is opgezet door verloskundigenpraktijken in de regio, de maatschap gynaecologen van het Martiniziekenhuis in Groningen en Stichting Thuisbevalling Nederland (STBN).
Vita startte tien jaar geleden als een eerstelijns centrum met 4 echoscopisten (die af en toe een spreekuur deden), 1 assistente en een coördinator. In eerste instantie werd er voor gekozen om dit eerstelijns centrum buiten (maar nabij) een ziekenhuis te vestigen. Acht jaar lang bevond Vita zich aan de Laan Corpus den Hoorn tegenover het Martini ziekenhuis. Twee jaar geleden besloot Vita een nieuwe stap te maken en ging zich vestigen binnen de ziekenhuismuren van het Martini ziekenhuis. Vita is ondanks de huisvesting in het ziekenhuis een eerstelijns centrum en straalt dat ook uit. Dat maakt ook dat het door zwangeren als  minder ‘medisch’ wordt ervaren. Sinds de opening in 2006 is het team van professionals gegroeid naar 10 echoscopisten, 3 assistentes, een management assistente en centrummanager.  We hebben al ruim 60.000 medische- en pretecho’s gemaakt. Binnen het echocentrum zijn er drie echokamers die dagelijks, en inmiddels ook in het weekend, in gebruik zijn. Bij Vita worden voornamelijk medische onderzoeken verricht bij zwangeren die zijn verwezen door de aangesloten verloskundigenpraktijken, gynaecologen en huisartsen, zoals de termijnecho, nekplooimeting en de 20-weken echo. Sinds een jaar voeren wij ook echo’s op eigen verzoek (pret-echo’s) uit.
Tijdens ons jubileum willen we graag vieren dat we door een fijne samenwerking uitgegroeid zijn tot een groot centrum waar een goede werksfeer heerst en ruimte is voor ontwikkeling op het gebied van scholing en kwaliteit.
In het kader van de festiviteiten krijgen alle cliënten deze maand een goodiebag aangeboden door de deelnemende bedrijven en organisaties*. Als cadeau ontvangen de cliënten van ons een Snoozebaby knuffeldoekje met een kortingsbon voor een echo. Daarnaast verloten wij onder de cliënten een aantal pretecho’s.
Voor de professionals wordt ter ere van het jubileum een symposium georganiseerd op 22 september waarbij drie interessante lezingen worden gegeven met als thema ‘Zorg voor Zorg’.
* Met dank aan deelnemende organisaties en bedrijven:
Moeders voor moeders
Mom in Balance
Familycafe Denderz
Bepanthen
Kraamzorgbureau Het Groene Kruis
Isis kraamzorg
Kraamzorgbureau de Kraamvogel
Kidooz
Naif
By Bineke
Babymassage
Samenbevallen
Nestle
Sudocreme
Cariwell: folders
Kaartjesstudio
Vitakruid
Davitamon
SKSG
Boefjespost
Weleda
KDV De Blokkendoos
Snoozebaby