Update coronabeleid Vita (13 mei)

Wat zijn we blij met de versoepelingen van de corona maartregelen! Met ingang van maandag 11 mei mag de partner weer mee naar het SEO, de termijnecho en de vitaliteitsecho. Het advies is nog steeds om zoveel mogelijk alleen te komen.

De volgende maatregelen blijven van kracht:

We verzetten samen je afspraak bij: verkoudheidsklachten, keelpijn, verhoging tot 38 graden of koorts boven 38 graden of als je in contact bent geweest met iemand die besmet is met het coronavirus. Dit geldt ook voor een partner die meekomt. Overleg bij twijfel met ons of je verloskundige.

Daarnaast vragen we het volgende:

  • Kom bij voorkeur alleen of eventueel bij SEO, termijn, vitaliteit of bloedverlies echo met partner (mits geen ziekteverschijnselen). Jullie gaan via de triage bij de Hoofdingang of Ingang West van het Martini Ziekenhuis naar Vita.
  • Kom op vlak voor de afspraak het ziekenhuis binnen, zodat er niet teveel mensen tegelijkertijd in de wachtkamer zitten. We hebben extra wachtruimte in de gang gecreëerd en mocht alles vol zijn, dan kun je buiten wachten.
  • Neem geen kinderen, andere familieleden of vrienden mee naar de echo-afspraak
  • Houd 1,5m afstand t.o.v. de echoscopist en volg haar instructies

Kom je alléén? Dan mag je bij de medische echo’s met je eigen telefoon beeldbellen met je partner.

Pretecho’s/ echo op verzoek

Er is overleg geweest met verloskundigen, gynaecologen en andere echocentra over de mogelijkheden voor de partner bij de andere echo’s en of we weer pretecho’s kunnen aanbieden. Ons streven is hier gelijke afspraken over te maken bij de verloskundigenpraktijken en de echocentra in onze regio. Wij vinden het belangrijk om de continuïteit van de medische echo’s te blijven waarborgen. Dat kan alleen als we proberen zo weinig mogelijk risico’s te nemen wat betreft de gezondheid van onze echoscopisten. Hoe graag we ook willen, we moeten de stappen terug naar ‘normaal’ rustig aanpakken. We bekijken nu per week hoe dat verloopt en bepalen op basis daarvan wanneer we kunnen starten met echo’s op verzoek.