Coronavirus: maatregelen Vita

Wij hebben samen met verloskundigen, gynaecologen en andere echocentra in de regio afspraken gemaakt om zo goed mogelijk voor jullie te organiseren dat alles zo ‘normaal’ mogelijk door kan blijven gaan. We moeten ons daarbij wel houden aan de landelijke richtlijnen en soms ook die van de locatie waar we zitten. Voor Vita geldt dat we ons aan moeten passen aan de maatregelen van het Martiniziekenhuis.

Verkoudheidsklachten of in een gebied geweest waar code oranje of rood was?

Je mag niet naar het ziekenhuis komen wanneer je verkoudheidsklachten, keelpijn, verhoging tot 38 graden of koorts boven 38 graden hebt of als je in contact bent geweest met iemand die besmet is met het coronavirus. Je mag ook niet naar het ziekenhuis komen wanneer je in een gebied of land bent geweest waar code oranje (of rood) geldt. Dit geldt ook voor een partner die mee wil komen. We hebben voor iedereen een oplossing door het onderzoek te verplaatsen in tijd of naar een andere locatie. Kom niet naar het ziekenhuis, maar neem contact met ons op.

BELANGRIJK:

  • De snelste weg naar Vita is door het ziekenhuis binnen te gaan via Ingang West. Je moet eerst langs de triage van het Ziekenhuis.
  • Kom pas vlak voor de afspraak het ziekenhuis binnen, zodat er niet teveel mensen tegelijkertijd in de wachtkamer zitten. We hebben extra wachtruimte in de gang gecreëerd en mocht alles vol zijn, dan kun je buiten wachten.
  • De partner van de zwangere mag eventueel mee naar de echo’s. Het advies is nog steeds om zoveel mogelijk alleen te komen. Neem geen kinderen, andere familieleden of vrienden mee naar de echo-afspraak, ze mogen niet mee het ziekenhuis in.
  • Houd 1,5m afstand t.o.v. de echoscopist en volg haar instructies
  • Bekijk hier vooraf de actuele informatie over de maatregelen die gelden in en rond het Martini Ziekenhuis.

Kom je alléén? Dan mag je bij de medische echo’s met je eigen telefoon beeldbellen met je partner.

Pretecho’s/ echo op verzoek

Er is in de regio besloten dat we weer kunnen starten met het aanbieden van pretecho’s! Echter zijn de plekjes hiervoor nog beperkt. Wij vinden het belangrijk om de continuïteit van de medische echo’s te in eerste instantie te kunnen blijven waarborgen. Neem contact op met de assistente van Vita om te vragen naar de mogelijkheden.

Binnen ons echocentrum volgen we het advies van het RIVM én van het Martini Ziekenhuis:

  • Geen handen schudden
  • Regelmatig handen wassen
  • Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog
  • Papieren zakdoeken gebruiken

BELANGRIJK: lees vooraf de actuele informatie over de regels van het Martini Ziekenhuis