Voorbereid op Coronavirus

Update Coronabeleid Vita Verloskundig Centrum Groningen (23 maart)

Onlangs heeft het Kabinet maatregelen genomen in verband met het Coronavirus. BEN, onze beroepsvereniging heeft adviezen opgesteld waar wij ons aan houden:

‘Voor de echoscopie betekent dat dat per direct het maken van echo’s zonder dringende medische indicatie en de Pretecho’s NIET meer verantwoord is!’

Wij sluiten onze deuren niet, de echospreekuren gaan door, echter alléén voor de medische echo’s. Dit zijn de termijnecho, twintigweken echo (SEO), specifieke diagnose echo’s en counseling. Dit betekent dat we pretecho’s in ieder geval tot en met 6 april NIET kunnen uitvoeren.

Aanvullend hierop geldt dat alléén de zwangere naar Vita kan komen (dat geldt voor zowel de echokamer als de wachtruimte). We realiseren ons dat dit teleurstellend kan zijn. Ondanks we dit telefonisch doorgeven, komen partners soms toch mee naar het centrum. We genoodzaakt zijn hier streng in te zijn, in het belang van de gezondheid van onze cliënten, eigen medewerkers én medewerkers van het Martini Ziekenhuis. Tijdens het echo onderzoek kan er eventueel (gedeeltelijk) meegekeken worden via FaceTime of een andere manier van beeldbellen.

Daarnaast vragen we het volgende:

  • Kom niet al te vroeg en niet te laat naar je afspraak, zodat er niet teveel mensen tegelijkertijd in de wachtkamer zitten.
  • verkoudheidsklachten, keelpijn, verhoging tot 38 graden of koorts boven 38 graden, totdat je klachten over zijn; overleg bij twijfel met ons of je verloskundige. Dit geldt ook als je in contact bent geweest met iemand die besmet is met het Coronavirus.

Binnen ons echocentrum volgen we het advies van het RIVM én van het Martini Ziekenhuis:

  • Geen handen schudden
  • Regelmatig handen wassen
  • Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog
  • Papieren zakdoeken gebruiken

BELANGRIJK: lees vooraf de actuele informatie over de regels van het Martini Ziekenhuis