Coronavirus: Update Vita (13/05/2022)

BELANGRIJK: lees vooraf de actuele informatie over de regels van het Martini Ziekenhuis

Wij hebben samen met verloskundigen, gynaecologen en andere echocentra in de regio afspraken gemaakt om zo goed mogelijk voor jullie te organiseren dat alles zo ‘normaal’ mogelijk door kan blijven gaan. We moeten ons daarbij wel houden aan de landelijke richtlijnen en soms ook die van de locatie waar we zitten. Voor Vita geldt dat we ons ook aan moeten passen aan de maatregelen van het Martiniziekenhuis.

In het kort de afspraken die gelden voor iedereen die bij Vita komt (dus ook voor partner of begeleider)

  • Kom niet naar Vita en neem contact met ons op, bij verkoudheidsklachten/ koorts (38 graden of hoger)/ recent contact met iemand die besmet is met het Coronavirus.
  • Kom alléén naar Vita of eventueel met partner (indien geen klachten). 
  • De echoscopist kan een mondmasker dragen om capaciteitsproblemen als gevolg van Corona te voorkomen. Mogelijk worden bezoekers ook gevraagd een mondmasker te dragen in sommige situaties. 
  • Kom niet naar Vita wanneer je in een gebied of land bent geweest waar code oranje (of rood) geldt. Dit geldt ook voor een partner die mee wil komen

We hebben voor iedereen een oplossing door het onderzoek te verplaatsen in tijd of naar een andere locatie. Neem bij twijfel of voor overleg contact met ons op.

 

Pretecho’s

Pretecho’s zijn mogelijk. Ook wij hebben te maken met testen bij verkoudheid en/ of quarantaine. Daardoor moeten spreekuren soms verplaatst worden. Bij beperkte mogelijkheden hebben de medische echo’s voorrang op de pretecho’s. 

Waarom thuis blijven bij verkoudheid:

We zijn een klein team en daarmee kwetsbaar; als echoscopisten door verkoudheid moeten testen, zijn we genoodzaakt complete spreekuren te annuleren. We willen jullie graag de zorg kunnen blijven bieden, daarom moeten we hier erg voorzichtig mee omgaan. Dus ook als je partner verkoudheidsklachten heeft; neem contact met ons op. We doen onze uiterste best om samen met jullie een ander geschikt moment te vinden voor de echo.

 

Kom je alléén? Dan mag je bij de medische echo’s met je eigen telefoon beeldbellen met je partner.

 

Maatregelen in het Martini Ziekenhuis:

  • Bekijk hier vooraf de actuele informatie over de maatregelen die gelden in en rond het Martini Ziekenhuis.

 

Maatregelen medewerkers Vita:

Binnen ons echocentrum volgen we het advies van het RIVM én van het Martini Ziekenhuis:

  • Geen handen schudden
  • Regelmatig handen wassen
  • Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog
  • Waar mogelijk houden we 1,5 meter afstand

Medewerkers van Vita met verdachte klachten blijven thuis en laten zich testen.