Update 15 juni

Update Coronabeleid Vita Verloskundig Centrum Groningen (15 juni)

Update Coronabeleid Vita 15 juni:

Wat zijn we blij met de versoepelingen van de corona maatregelen! Met ingang van vandaag mag de partner weer mee naar de echo’s. Het advies is nog steeds om zoveel mogelijk alleen te komen.

De volgende maatregelen blijven van kracht:

Verzet je afspraak bij: verkoudheidsklachten, keelpijn, verhoging tot 38 graden of koorts boven 38 graden, totdat je klachten over zijn; overleg bij twijfel met ons of je verloskundige. Dit geldt ook als je in contact bent geweest met iemand die besmet is met het Coronavirus. En dit geldt ook voor de partner die meekomt!

Daarnaast vragen we het volgende:

  • Je kunt het Martini Ziekenhuis binnengaan via de triage bij Ingang West. Je komt eerst langs de triage van het Ziekenhuis voordat je naar Vita gaat.
  • Kom pas vlak voor de afspraak het ziekenhuis binnen, zodat er niet teveel mensen tegelijkertijd in de wachtkamer zitten. We hebben extra wachtruimte in de gang gecreëerd en mocht alles vol zijn, dan kun je buiten wachten.
  • Neem geen kinderen, andere familieleden of vrienden mee naar de echo-afspraak
  • Houd 1,5m afstand t.o.v. de echoscopist en volg haar instructies

Kom je alléén? Dan mag je bij de medische echo’s met je eigen telefoon beeldbellen met je partner.

Pretecho’s/ echo op verzoek

Er is in de regio besloten dat we weer kunnen starten met het aanbieden van pretecho’s! Echter zijn de plekjes hiervoor nog beperkt. Wij vinden het belangrijk om de continuïteit van de medische echo’s te in eerste instantie te kunnen blijven waarborgen. Neem contact op met de assistente van Vita om te vragen naar de mogelijkheden.

Binnen ons echocentrum volgen we het advies van het RIVM én van het Martini Ziekenhuis:

  • Geen handen schudden
  • Regelmatig handen wassen
  • Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog
  • Papieren zakdoeken gebruiken

BELANGRIJK: lees vooraf de actuele informatie over de regels van het Martini Ziekenhuis