Coronavirus: Update Vita (16/11/2021)

BELANGRIJK: lees vooraf de actuele informatie over de regels van het Martini Ziekenhuis

Wij hebben samen met verloskundigen, gynaecologen en andere echocentra in de regio afspraken gemaakt om zo goed mogelijk voor jullie te organiseren dat alles zo ‘normaal’ mogelijk door kan blijven gaan. We moeten ons daarbij wel houden aan de landelijke richtlijnen en soms ook die van de locatie waar we zitten. Voor Vita geldt dat we ons ook aan moeten passen aan de maatregelen van het Martiniziekenhuis.

In het kort

  • Kom niet naar Vita en neem contact met ons op, bij verkoudheidsklachten/ koorts (38 graden of hoger)/ recent contact met iemand die besmet is met het Coronavirus.
  • Kom alléén naar Vita of eventueel met partner (indien geen klachten). Kinderen of andere belangstellenden mogen niet mee het ziekenhuis in. (dit geldt voor zowel medische echo’s als voor pretecho’s)
  • Iedereen wordt dringend verzocht in het Ziekenhuis een mondkapje te dragen.
  • Kom niet naar Vita wanneer je in een gebied of land bent geweest waar code oranje (of rood) geldt. Dit geldt ook voor een partner die mee wil komen

We hebben voor iedereen een oplossing door het onderzoek te verplaatsen in tijd of naar een andere locatie. Neem bij twijfel of voor overleg contact met ons op.

 

Pretecho’s

We mogen echo’s op verzoek/ pretecho’s aanbieden. Net zoals bij medische echo’s mag alléén de partner meekomen naar Vita. Verder gelden dezelfde maatregelen. BELANGRIJK: I.v.m. vakanties én de vele medisch noodzakelijke echo’s hebben wij op dit moment beperkt ruimte voor pretecho’s. Neem contact op met Vita om te informeren naar de mogelijkheden en om een afspraak te maken. Wanneer contact met een besmet persoon langer is geweest dan 15 minuten, kan dat voor onze capaciteit grote gevolgen hebben. We kiezen er daarom voor nog geen pretecho’s aan te bieden die langer duren, zoals de 3D/4D echo.

 

Waarom thuis blijven bij verkoudheid:

We zijn een klein team en daarmee kwetsbaar; als echoscopisten door verkoudheid moeten testen, zijn we genoodzaakt complete spreekuren te annuleren. We willen jullie graag de zorg kunnen blijven bieden, daarom moeten we hier erg voorzichtig mee omgaan. Dus ook als je partner verkoudheidsklachten heeft; neem contact met ons op. We doen onze uiterste best om samen met jullie een ander geschikt moment te vinden voor de echo.

 

Kom je alléén? Dan mag je bij de medische echo’s met je eigen telefoon beeldbellen met je partner.

 

Maatregelen in het Martini Ziekenhuis:

  • Bekijk hier vooraf de actuele informatie over de maatregelen die gelden in en rond het Martini Ziekenhuis.

 

Maatregelen medewerkers Vita:

Binnen ons echocentrum volgen we het advies van het RIVM én van het Martini Ziekenhuis:

  • Geen handen schudden
  • Regelmatig handen wassen
  • Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog
  • Waar mogelijk houden we 1,5 meter afstand
  • Draag een mondkapje

Medewerkers van Vita met verdachte klachten blijven thuis en laten zich testen. Iedereen die in het ziekenhuis werkt draagt in publieke ruimtes een mondneusmasker.