Afspraak maken

Medische echo

Om een afspraak voor een medische echo te kunnen plannen heb je eerst een verwijzing van je verloskundige of gynaecoloog nodig. Daarop staat aangegeven voor welk onderzoek je een afspraak kunt maken.

Bereken met de uitgerekende datum (ATD) wanneer de echo’s gepland kunnen worden. Het is belangrijk dat je de medische echo afspreekt binnen de termijn die aan wordt gegeven door de rekenhulp. Sommige echo’s mogen niet buiten de aangegeven data vallen en kunnen helaas niet doorgaan als het niet goed is gepland. 

  • Als je twijfelt over wanneer de afspraak het beste gepland kan worden of als er geen mogelijkheden voor het onderzoek worden weergegeven in die periode, neem dan contact met ons op.
  • Op onze locatie in Veendam doen we op dit moment spreekuur op de donderdag en kunnen we daar alléén de 20 weken echo aanbieden.
  • Zwanger van een tweeling? Dan plannen we extra tijd in voor het onderzoek. Het is dan niet mogelijk online een afspraak te plannen. Bel dan naar de administratie van Vita om een afspraak te plannen: 050-2110945

Pretecho

Het is ook mogelijk om op eigen verzoek een echo te laten maken. Een pretecho laten maken kan vanaf 7 weken zwangerschap. Een geslachtbepaling kan vanaf 15 weken. Let daarbij goed op bij het maken van de afspraak. Indien de afspraak voor 15 weken is gepland, kan de echoscopiste geen uitspraak doen over het geslacht.

Indien er geen goede optie voor jullie tussenstaat, neem dan telefonisch contact met ons op. Vaak lukt het wel om een ander geschikt moment te creëren.